Alle documentatie van MBOscrum wordt gratis gedeeld. Wij vinden het belangrijk dat de studenten goed onderwijs krijgen. Alle documentatie mag dus ook rechtenvrij gebruikt worden. Wij vragen hiervoor drie acties terug:

Deze bestanden zijn direct bruikbaar in de leeromgeving. Je kunt ze downloaden en weer uploaden in jullie eigen ELO of LMS. Uiteraard mag je ze aanpassen naar jullie situatie, laat het ons dan even weten; wij zijn supernieuwsgierig wat iedereen ermee doet. Mogelijk kunnen anderen er weer van leren!

Downloads

BestandBeschrijving
01 Uitleg MBOscrumAlgemene uitleg over hoe MBOscrum werkt.
02 Rollen MBOscrumBeschrijving van de rollen van docenten en de rollen van studenten.
03 BegrippenlijstAlle begrippen op een rijtje.
04 SCR1 Start upUitleg over hoe de Start up in de Warming Up-fase werkt.
05 SCR2 Project planningUitleg over de Project Planning in de Warming Up-fase.
06 SCR3 Sprint PlanningUitleg over de Sprint Planning.
07 Uitleg SprintUitleg over hoe de Sprints bij MBOscrum werken.
08 SCR4 Sprint ReviewUitleg over hoe de Sprint Review werkt bij MBOscrum.
09 SCR5 RetrospectiveUitleg over hoe de Sprint Retrospective werkt bij MBOscrum.
10 SCR6 Fiattering MTUitleg over het onderdeel Fiattering MT in de Cooling Down-fase.
11 SCR7 Demo externUitleg over het onderdeel Demo Extern in de Cooling Down-fase.
12 SCR8 project RetrospectiveUitleg over de Project Retrospective bij MBOscrum.
13 Feedbackregels MBOscrumUitleg over hoe je omgaat met het ontvangen en geven van feedback. (niet alleen handig bij MBOscrum, eigenlijk zou iedereen dit moeten kennen 😉)
Sjabloon Nulmeting_MBOscrum v.2.3Sjabloon voor de nulmeting om te gebruiken in de voorbereiding tijdens de Warming Up-fase.
Sjabloon Startdocument MBOscrum v1.2Sjabloon om te gebruiken in de voorbereiding tijdens de Warming Up-fase. Hiermee worden onder andere de teamafspraken vastgelegd.
Sjabloon Voorbereiding Pitch Warming upSjabloon om te gebruiken om de pitch professioneel voor te bereiden aan het einde van de Warming Up-fase.
Sjabloon Voorbereiding Sprint Review MBOscrum v1.2Sjabloon om de Sprint Review goed voor te bereiden. Te gebruiken bij SCR4 Sprint Review.
Sjabloon Voorbereiding Sprint Retrospective MBOscrum v1.2Sjabloon om de Sprint Retrospective goed voor te bereiden. Te gebruiken bij SCR5 Sprint Retrospective.
Burndownchart MBOscrum v1.0Excel-bestand waarmee de Burndown charts bijgehouden kunnen worden.
Burndownchart niveau 2 MBOscrumExcel-bestand waarmee de Burndown charts bijgehouden kunnen worden. Deze Burndown charts is beperkter dan Burndownchart MBOscrum v1.0